Bruiloftsgeschenken

Verbond van twee werelden

Case Tiësto

Handgeschilderd Ossendrechts Huwelijkscadeau voor Tiesto

Een kunstzinnig handgemaakt huwelijkscadeau verzorgen is alledaags werk voor ondernemers Liesbeth Oudshoorn en Marcel van Zweden van Xelboo. Ditmaal echter werd ze verzocht een geschenk te maken voor een huwelijk van een Nederlandse DJ, en zijn Amerikaanse vriendin. Dat bleek DJ Tiësto te zijn. Het geschenk kwam terecht op de cadeautafel van de miljoenenbruiloft die o.a. in een reportage van Vogue verscheen.

Huwelijkscadeau van Nederlands Erfgoed

Xelboo, een start-up uit Ossendrecht, begeeft zich in een niche door authentieke handgeschilderde relatiegeschenken of trouwgeschenken te verzorgen. De kunstzinnige paneeltjes of klompjes zijn vooral populair bij internationale zakenrelaties die de Nederlandse ‘roots’ willen benadrukken bij hun internationale klanten. Ook gemengde internationale bruiloften zijn bij uitstek geschikt voor de gepersonaliseerde handgemaakte cadeaus die het speciale moment benadrukken. Zo maakte Oudshoorn eerder al trouwklompjes voor een gemengd stel van Singaporese en Nederlandse afkomst en voor Britse evenals Belgische bruiloften.

Tijs blijkt Tiesto

Deze opdracht was in eerste instantie net zo’n verzoek. “Ik kreeg enkel door dat het bruidspaar Tijs en Annika heette, en de trouwdatum 21 september was”, aldus Oudshoorn die de klompjes ontworp. “Hij is Nederlands, is DJ en zij een model uit Colorado. Ze reisden veel. Dat heb ik verwerkt in mijn beschilderingen. Er zijn een paar keer concepten doorgestuurd aan de opdrachtgever en die was heel enthousiast”. Ze beschilderde de klompen met muzieknoten, de Nederlandse tulp en de bloem die symbool staat voor Colorado. De ringen als symbool voor de verbintenis mochten niet ontbreken. “Pas toen ik een nieuwsbericht voorbij zag komen over de bruiloft van Tiësto, die Tijs heet, begon me te dagen dat het om deze Tijs en Annika ging!”. Zo kreeg het bijzondere cadeau ook voor de makers achteraf nog een extra lading. Oudshoorn: “Bijdragen aan zo’n speciale gebeurtenis als een trouwerij, is altijd bijzonder. Dat in dit geval onze handgemaakte klompjes de wereld over reisden om bij deze ‘celebrity-wedding’ te mogen zijn, maakt het nog extra indrukwekkend!”