Dutch museum week 2018

Share

Nederlandse musea openen hun deuren

Nederlanders zijn dol op hun musea. Wist u dat er meer dan 1.100 musea in Nederland zijn? En dat er ieder jaar ruim 39 miljoen bezoekers de deuren van Nederlandse musea passeren?

Ons Rijksmuseum in Amsterdam is wereldberoemd, en is een echt Nederlands icoon te noemen. In het Rijksmuseum is de  fameuze Nachtwacht van Rembrandt te zien. En naast Rembrandt kun je genieten van topwerken van vele andere beroemde Hollandse meesters: het is een museum dat je niet mag missen!

Dutch museum: Rijksmuseum
Het Rijksmuseum in Amsterdam

 

We hebben vele musea in verschiilen soorten en maten in ons land, verspreid over de diverse provincies. Ze laten verschillende collecties, onderwerpen, thema’s en stijlen zien. Groot, klein, oud, modern, we zijn van alle markten thuis!

Geschiedenis van musea in Holland

Wist u dat in Haarlem het oudste museum van Nederland staat? In 1778 opende het Teylers Museum de deuren.

Tegenwoordig hebben nagenoeg alle steden in Nederland één of meerdere musea. Dus waar je ook bent in Nederland, overal is er wel een interessant museum te vinden.

We hebben zowel openbare als particuliere musea, die allemaal mooie en bijzondere verzamelingen tonen. Soms is de toegang gratis, want Nederlanders houden van gratis.

Maar ook al moet je toegang betalen, je krijgt altijd veel waarde voor je geld!

Nederlands cultureel erfgoed komt tot leven in het museum

Nederlanders zijn van oudsher echte verzamelaars. We zijn daarnaast heel zuinig op ons cultureel erfgoed. Denk u aan onze beroemde wooden shoes? Ga dan naar Eelde of Zaandam voor the wooden shoes museum (klompenmuseum). De mythe klopt: al eeuwenlang lopen Hollanders op klompen!

Wilt u de geschiedenis zien van het kaasmaken? In Alkmaarvindt u de antwoorden op alle vragen hierover.

 

Heeft u interesse in de kunst van het maken van ons beroemde Blue Delft pottery? Ga naar Delft, en bekijk de Nachtwacht van Rembrandts. Het is een indrukwekkend meesterwerk in Delfts blauw op ware grootte van het orginele schilderij uit het Rijksmuseum.

Wilt u zien waarom de Nederlanders de meesters van het watermanagement?zijn? In het Zeeuwe Ouwerkerk kunt u ervaren hoe de Nederlanders het fameuze netwerk van dijken en dammen van Deltawerken hebben gebouwd.

En natuurlijk: we hebben een Tulip museum in Amsterdam. Precies wat u dacht, nietwaar?

In dit museum kunt u alle geheimen ontdekken rondom het kweken van dit nederlands icoon en beroemdste exportprodukt.

Madurodam
Xelboo clogs in Madurodam

 

Combineer reizen, plezier en musea in Nederland

U begint het te begrijpen, nietwaar? Overal, waar ook in Nederland, kunt u een interessant museum vinden en bezoeken.

Heeft u maar weinig tijd en wilt u Nederland in een dag bekijken? Madurodam in the Haguelaat u Nederland in het klein zien. Alle beroemde gebouwen, zoals de Ridderzaal, zijn hier te zien.

En… doe zoals wij Nederlanders: probeer korting te krijgen als u meerdere musea in 1 dag wilt gaan bezoeken.

 

You may also like...

Share