[wpml_language_selector_widget]
[currency_switcher]

RELATIEGESCHENKEN CASE

Verbinding tussen bedrijven

Case Mepavex & LambWeston

Mepavex & LambWeston

In aardappels mogelijkheden zien, dat is bijzonder. Aardappels voort bewegen naar patatjes ook. Niet alleen patatjes, maar ook andere bereidingen van aardappels over de hele wereld verzenden is minstens zo bijzonder. De samenwerking tussen LambWeston en Mepavex/Markiezaat Container Terminal is een match made in heaven, een gelukkig huwelijk tussen 2 totaal verschillende bedrijven.

Diepte in design

De verschillen, maar zeker ook de overeenkomsten tussen beide bedrijven zijn duidelijk te zien op de klompen. Dat heeft ook te maken met de beide directeuren en de binding tussen hen. De basis is voor beide bedrijven het zelfde: donkerblauw. De basis is de zorg voor het personeel en het sociale gezicht wat beide bedrijven gemeen hebben. Beide bedrijven zijn innovatief en constant bezig met verbeteringen voor het bedrijf, maar ook voor de wereld om ons heen.

Beide bedrijven verwerken producten, het ene bedrijf door een product van de ene naar een andere plaats te brengen. Het andere bedrijf door van een product een heel ander product te maken, maar wel met herkenning van het beginproduct.

Details die ertoe doen

En dan is er het water, beide bedrijven hebben iets met water. Het ene bedrijf als hobby, het andere bedrijf door vervoer over water te verzorgen. Het ene bedrijf gebruikt een mooi gekleurd kommetje, het andere bedrijf een container. In het kommetje de patatjes, evenals in de container. Uiteraard zijn dat wel dezelfde patatjes van de aardappelverwerker. Nog een klein detail: het gekleurde molentje, op beide “bootjes” als symbool voor de voortdurende zorg voor het milieu en sustainability.

 

Dan zijn bij nadere beschouwing de verschillen eigenlijk veel kleiner:
Uiteraard zijn er de kleuren. In het rood en geel van het ene bedrijf herken je de kleuren van een wereldwijde grote klant. In het blauw en wit van het andere bedrijf herken je de kleuren van bescheidenheid en “doe maar gewoon”. Maar misschien is dat laatste toch ook wel weer wat de bedrijven bindt. Beide bedrijven hebben een park, het ene een machinepark, het andere een wagenpark. Dat is een verschil, maar ook een overeenkomst.

Relatiegeschenk

Made for two

“Patatjes, want dat is hun core business, maar ook een molentje omdat ze erg bezig zijn met energiebesparing. Ik kijk altijd hoe we kunst kunnen personaliseren zodat het perfect past.”
– Liesbeth Oudshoorn

"De gever"

1 klomp vertegenwoordigt de gever, de andere de krijger. De bedoeling was om de verbinding tussen beide bedrijven aan te geven. Dat heb ik gedaan, door in de container de frietjes van LambWeston te “vervoeren”.
– Liesbeth Oudshoorn

Op tv

Het relatiegeschenk van Mepavex kwam aan bod in de uitzending van ZuidWest tv. Als u doorspoelt naar 2 minuut 20 ziet u hoe een van de klompjes symbolisch te water wordt gelaten. 

"Heel erg leuk Liesbeth!"  
Arn van der Vorst
Mepavex Logistics / Markiezaat Container Terminal