[wpml_language_selector_widget]
Huwelijks tradities

Share

Nederlandse trouw tradities: Een huwelijk gemaakt in de hemel

Alle nationaliteiten kennen traditionele gewoontes en gebruiken bij bruiloften: ook Nederlanders hebben hun eigen kenmerkende tradities. De meeste tradities zijn eeuwenoud, en sommige gaan zelf terug tot de romeinse tijd.

Wist je dat officieel alleen mannen een huwelijksaanzoek mogen doen en vrouwen niet? Op deze regel is slechts 1 uitzondering: op 29 februari is het aan vrouwen toegestaan om op hun knieën te gaan om hun geliefde ten huwelijk te vragen!

Dus als je wordt uitgenodigd voor een huwelijksfeest op 29 februari, dan weet je hoe laat het is en wie er de broek aan heeft!

 

Geschiedenis van de trouwring

Trouwringen worden aangeboden op een speciaal trouwkussen.

Wist je dat deze traditie teruggaat tot de romeinse tijd? In die dagen lieten de mensen zien hoe welvarend en rijk ze waren, door hun goud en diamanten te laten zien op speciale kussens.

De  trouwring staat voor eeuwige, perfecte en onvoorwaardelijke liefde voor het bruidspaar.

Vroeger droeg alleen de bruid een trouwring. Het was het bewijs van trouw aan de echtgenoot en bezit. Tegenwoordig zijn vrouwen en mannen gelijk aan elkaar, en dragen beide partners een trouwring.

Typisch Hollands

Hollanders maken een groot feest van een bruiloft. Wij houden ervan om toespraken, liedjes en sketches te maken. Familieleden, collega’s of vrienden werken samen aan leuke en originele acts, vol met humor en grappige verwijzingen. En natuurlijk hebben we vaak een gezellig etentje en toosten we met een glas champagne, om het nieuwe paar veel leuk en gezondheid te wensen.

Bruiloftsgeschenken

Het is een traditie om bruiloftsgeschenken te geven aan de gasten.  In Nederland geven we vaak 5 bruidssuikers. Dit zijn typische snoepjes, gesuikerde amandelen. Het cijfer 5 is een geluksgetal en staat voor : geluk, liefde, trouw, voorspoed en vruchtbaarheid.

Het is ook gebruikelijk om aan de gasten een tastbaar aandenken aan de bruiloft mee te geven. In het buitenland is het in Nederlandse gemeenschappen populair om klompen, die speciaal gemaakt zijn ter ere van deze feestdag, te geven als geschenk.

Dit is een Hollandse traditie voor een perfect huwelijk!

 

 

You may also like...

Share