zakelijk kerstgeschenk

Share

Wat zijn trends voor eindejaarsgeschenken en kerstpakketten in 2018?

Eindejaarsgeschenken en kerstpakketten zijn onverminderd populair. De laatste jaren zien we een stijging van het percentage bedrijven dat een eindejaarsgeschenk aan het personeel geeft. In 2015 was dat 53%, in 2017 was dit bijna 70%.

De groei van de economie is een belangrijke reden hiervoor. Maar het toenemende tekort aan personeel speelt een steeds prominentere rol. Bedrijven doen er van alles aan om nieuwe medewerkers te werven. Ze besteden ook meer tijd en aandacht aan het behouden en binden van vaste medewerkers.

Een passend eindejaarsgeschenk speelt een rol in het behouden en belonen van jouw loyale medewerkers.

 

Wat mag een kerstpakket of eindejaarsgeschenk tegenwoordig kosten?

Bedrijven geven gemiddeld 47 euro uit aan kerstpakketten. De hoogte van dit bedrag lijkt –niet heel toevallig- gekoppeld te zijn aan de wetgeving van de werkkosten regeling.
Maar een investering in goede medewerkers is natuurlijk belangrijker dan een fiscale drempel.

Als werkgevers al willen besparen op dit soort kosten, zien we een trend dat het aantal ontvangers daalt. De laatste jaren krijgen gepensioneerden geen of een goedkoper pakket dan de vaste medewerkers.

 

Heeft een kerstpakket effect op de loyaliteit van medewerkers?

Uit onderzoek blijkt dat circa 80% van de medewerkers een kerstcadeau van de werkgever verwacht. Sterker nog: bijna 40% geeft aan dat ze het heel erg te vinden als ze helemaal geen kerstpakket zouden ontvangen. Wat denk je dat dit voor effect heeft op de loyaliteit van je medewerkers? Waardering en aandacht is heel belangrijk, voor iedereen. Vooral als je bedenkt dat verschillende onderzoeken aantonen dat loyale medewerkers de winstgevendheid van bedrijven aanzienlijk vergroten.
Geven loont, dat is zeker!
 

 

Eindejaarsgeschenken en kerstpakketten personaliseren?

De gunfactor van bedrijven, ook voor de medewerkers, gaat een steeds grotere rol spelen in de aantrekkende economie. Een goed gekozen geschenk ondersteunt de loyalty van medewerkers.
Als bedrijf kun je dat realiseren door een vramilie gevoel – een mix tussen vriend en familie- te creëren. Een link van het geschenk tussen de uitstraling van het bedrijf en de waardering en persoonlijke aandacht voor de medewerkers is daarbij heel belangrijk.
Een standaard pakket voldoet haast niet meer tegenwoordig. Medewerkers vinden het belangrijk om speciaal te worden gevonden. Daar past een bijzonder kerstcadeau bij, dat speciaal voor hen is gemaakt.

 

Waarom duurzaamheid steeds belangrijker is

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in deze tijden. Dat kan een politiek correcte keuze zijn, maar het is een onmiskenbare ontwikkeling die zichtbaar is in alle branches.
Wat is er nu duurzamer dan iets te geven dat bewaard kan worden en een blijvend aandenken en bedankje is voor je gewaardeerde medewerkers?
 

kerstcadeau medewerkers idee

You may also like...

Share